Menu

baner for web jpg

Više od 30 prevoznika potpisalo peticiju za hitnu sanaciju mosta Brčko-Gunja i predalo Vladi Distrikta Istaknuto

Sava zimsko jutro Brcko 2016Udruženje logističara Brčko distrikta Trans Logistic zajedno sa predstavnicima prevozničkih firmi predali su potpisanu peticiju na protokol Vladi Brčko distrikta kojom traže hitno rješavanje problema teretnog saobraćaja preko mosta Brčko-Gunja uz pokretanje sanacije i uspostavljanje nosivosti do 40 tona.

 


„Peticiju su potpisala 34 prevoznika koji raspolažu sa čak 168 kamiona, a u želji da sanacija postojećeg mosta i njegovog osposobljavanja za teretni saobraćaj bude što prije. Naša zajednička molba u cilju javnog interesa jeste hitno pokretanje sanacije mosta i uspostavljanje kriterijuma potrebnih za nesmetano odvijanje teretnog saobraćaja i nosivosti do 40 tona, uz postavljanje privremenog pontonskog mosta do realizovanja konačnog rješenja za odvijanje teretnog saobraćaja" izjavili su u udruženju logističara Brčko distrikta Trans Logistic.


Kao što je ranije poručeno iz Udruženja, obustavljanjem teretnog saobraćaja preko mosta, Brčko ostaje potpuno logistički marginalizovano, što dovodi do drastičnog smanjenja prihoda od terminala koji je Brčkom u 2018. godini donio 1.236.000,00 KM bez uračunatog PDV-a.


Iako su napori Vlade i resornog Odjeljenja o ovoj problematici značajni, te je upućen nalog gradonačelniku Brčko distrikta za privremeno suspendovanje naknada za inspekcijski nadzor, o čemu bi trebalo da se odluči kroz nekoliko dana, potrebno je još mnogo više rada kako bi posljedice rekonstrukcije mosta za privrednike i prevoznike bile minimalne, rekli su u Udruženju logističara.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com