Menu

Promocija za pamćenje: Održana promocija knjige "Sport u Brčkom 1919-2019" Fadila Redžića iz Brčkog Istaknuto

d 4U organizaciji Književnog kluba Brčko distrikta BiH u Domu kulture u Brčkom održana je promocija knjige "Sport u Brčkom 1919-2019" autora Fadila Redžića – Dileta iz Brčkog.

 

 

Moderator promocije bio je mr. sc. Muhamed Mujkić, a promociju su dodatno uveličali gosti prof. dr. Edvin Dervišević, univerzitetski profesor u Ljubljani, doajeni sportskog novinarstva Nikola Bilić i Sead Hadžijahić, Mehmedalija Žilić i Šefko Kaloper, predsjednik Književnog kluba Brčko.

 

"Knjiga prvenstveno ima za cilj, koliko je to moguće, da objedini dosadašnja sjećanja i protekle dane i da od zaborava otrgne ono najsvjetlije čime se brčanska istorija sporta ponosila. Zato neka ova knjiga bude shvaćena kao pokušaj da se na burnu sportsku istoriju grada Brčko stavi samo znak koji će neke događaje otrgnuti od zaborava. Tu se nalaze priče i slike u knjigama naših Brčaka koji su bili u sportu i knjiga obuhvata istoriju klubova sa fotografijama. Nisam stao na ovom projektu i već sam završio knjigu 100 godina FK "Jedinstva" i trebala bi u maju ove godine da se objavi. Takođe, u toku ove godine trebala bi izaći i knjiga o FK "Lokomotiva", knjiga o odbojci, košarci itd. Svi sportisti koji su bili u ovom gradu i igrali biće u ovoj knjizi imenom i prezimenom i ni jedan neće biti izostavljen", rekao je Fadil Redžić, autor knjige.

 

d 1d 2d 3d 4

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com