Menu

19. godina Distrikta: Međunarodni stolnoteniski turnir, pobjednički pehar seniorima STK „Partizan“ iz Šida Istaknuto

stolno-teniski-turnir-u-Brci-19.-god-dist-004-45-1024-642x336Stolnoteniski klub „ Brka 2007." u dvorani Osnovne škole Brka organizirala je 9. Međunarodni stolnoteniski turnir u povodu obilježavanja 19. godišnjice Brčko distrikta BiH.

 

 

Ahmet Trobradović, predsjednik Kluba organizatora i domaćina se, u pozdravnom govoru, zahvalio Vladi Brčko distrikta što već deveti put daje povjerenje Klubu da organizira ovaj turnir, a time i mogućnost da bude sudionik u obilježavanju veoma važnog datuma – rođendana Brčko distrikta.

 

"Posebno smo mi u klubu zahvalni Osmoj osnovnoj školi Brka. Hvala našim prijateljima koji su došli iz Šida, Vukovara, Bijeljine, Ljubovije, Ražljeva i Brčkog. Sretni smo što je među nama bivši gradonačelnik gospodin Branko Damjanac koji je vezan za stolni tenis i naš klub. Želim vam dobre rezultate uz ugodan boravak u Brci", kazao je Trobradović.

 

Otvarajući turnir, Sead Šadić, glavni koordinator u Vladi je, u ime izvršne vlasti, posebno pozdravio goste iz republike Hrvatske i Srbije i zaželio im dobrodošlicu.

 

"Pozdravio bih i zastupnike iz Brčko distrikta, bivšeg gradonačelnika Damjanca, a posebno menadžment Osme osnovne škole koja pomaže u radu STK "Brka 2007″. Ove godine Brčko distrikt slavi 19 godina. Radujemo se što u vrijeme godišnjice koja traje više dana pozdravljamo sve ono što je pozitivno u našoj lokalnoj zajednici, a tu je i ovaj STK. Biti ćemo sretni da se vidimo i naredne godine na 10. jubilarnom turniru", kazao je Šadić. Poslije sumiranih rezultata ostvareni su plasmani:

 

Mlađi kadeti

 

1.Lazar Pajkić STK "Radnik" Bijeljina

2. Eldar Mehaković STK "Brka 2007"

3. mjesto dijele: Anis Pekarić i Ildian Smajic STK "Brka 2007".

 

Veterani

 

1.Dragan Danguzov STK "Partizan" Šid (Srbija)

2. Goran Stevanović STK "Vukovar 91" (Hrvatska)

3. Mladen Kosanović STK "Vukovar 91" (Hrvatska)

 

Seniori (ekipno)

 

1.STK "Partizan" Šid (Srbija)

2.STK "Brka 2007" Brka (Brčko distrikt BiH)

3.STK "Radnik" Bijeljina

 

Nagrađenim pojedincima i ekipama, pehare, medalje i diplome uručili su Ahmet Trobradović, predsjednik kluba i Muhamed Nišić, predsjednik Upravnog odbora STK „Brka 2007." Predstavnici klubova Mladen Kosanović iz Vukovara, Dragan Danguzov iz Šida i Goran Filipić iz Bijeljine zahvalili su domaćinima na organizaciji za koju kažu da je odlična i stečenim novim prijateljima.

 

stolno-teniski-turnir-u-Brci-19.-god-dist-adi-i-Trobradovi-004-43-1024

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com