Menu

Skupština prihvatila Plan rada Vlade Distrikta Istaknuto

Foto 1 Sjednica SkupštineZastupnici Skupštine Brčko distrikta BiH tokom prijepodnevnog rada prihvatili su Plan rada Vlade Distrikta za tekuću godinu, te u proceduru prvog čitanja pustili Zakon o planiranju i građenju kao i izmjene i dopune Zakona prostornom planiranju u Distriktu.

 

 

„Zakon o planiranju i građenju, čije donošenje je preduslov za formiranje Zavoda za izgradnju grada", će putem amandmana biti dodatno korigovan i u to cilju zakazane su i dvije javne rasprave koje će biti održane 19 i 20 marta u velikoj sali Skupštine Distrikta, rekao je njen potpredsjednik Ivica Filipović.

 

“Krenut će sa radom jedinica za implementaciju međunarodnih projekata, koja je neophodan mehanizam ili alat u privlačenju donatorskih sredstava. Ima tu niz programskih orijenatacija za koje se nadam da će uz adekvatnu podršku Skupštine naići na razumijevanje i da će većina njih biti realizovana u toku ove godine”, izjavio je gradonačelnik Distrikta Siniša Milić.

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com