Menu

Brčko: Gimnazija organizovala „Etno –dan“ Istaknuto

etno-naslovna-642x336Brčanska gimnazija „Vaso Pelagić" , u saradnji sa Bošnjačkom zajednicom kulture „Preporod", Hrvatskim kulturnim društvom „Napredak" i Srpskim prosvjetnim i kulturnim društvom „Prosvjeta", organizovala je danas u prostorijama škole kulturno-umjetničku manifestaciju „Etno –dan".

 

 

Etno –dan je projekat koji za cilj ima, kako je kazala direktor ove škole Amela Helać, pokazivanje multikulturalnosti Gimnazije čiji je veliki broj učenika uključen u razna kulturno-umjetnička društva.

 

U sklopu ove manifestacije, danas su u ovoj školi bila postavljeni štandovi BZK Preporoda, SPKD Prosvjete i HKDNapretka, na kome su predstavnici ovih kulturno-umjetničkih društava učenicima predstavili narodne nošnje.

 

Osim spomenutih štandova, u holu školu bio je postavljen i jedan multikulturalni štand, a mladi su ovom prilikom igrali i folklor i pjevali etno pjesme. Također je postavljena i izložba likovnih radova, a prisutni su se mogli počastiti i tradicionalnim domaćim poslasticama i sokovima.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com