Menu

Čović osudio četnike u Višegradu: U našoj domovini nema mjesta za mržnju Istaknuto

cov566Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Dragan Čović osudio je na zvaničnom Twitter nalogu nedavno četničko okupljanje u Višegradu.

 


"Izražavam duboku osudu nedavnog četničkog okupljanja u Višegradu! U našoj domovini nema mjesta za mržnju i nasilje!", objavio je bivši član Predsjedništva BiH na Twitteru.

 

Čovićeva osuda došla je nakon što su delegati iz HDZ-a BiH, SNSD-a i SDS-a na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH odbili da osude četnički skup u Višegradu.

 

Delegati koji su bili protiv, a dolaze iz stranaka SNSD, HDZ i SDS su Mladen Bosić, Dušanka Majkić, Sredoje Nović, Lazar Prodanović, Nikola Špirić, Dragan Čović, Lidija Bradara i Bariša Čolak.

 

Podsjećamo, blizu 200 pripadnika četničkog pokreta se okupilo 10. marta u Višegradu kako bi oplakivali zločinca Dražu Mihailovića, iskoristivši pritom priliku da pošalju prijeteće poruke da će "ponovo biti pakao" i "krvava Drina".

https://www.klix.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com