Menu

baner for web jpg

Brčko: Za deset dana konačna lista korisnika u Programu samozapošljavanja Istaknuto

Zavod-za-zaposljavanje-8-642x336Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta objavio je preliminarnu listu kandidata kojima su odobrena sredstva po Programu samozapošljavanja u 2018. godini. Na listi se nalaze 53 lica kojima su odobrena sredstva u pojedinačnim iznosima od pet do petnaest hiljada KM.

 

 

Već petu godinu za redom, Vlada Brčko distrikta preko Zavoda za zapošljavanje realizuje Program samozapošljavanja u privredi za šta je, do sada, utrošeno oko tri miliona maraka. Javni poziv za dodjelu sredstava po programu iz 2018. godine se privodi kraju jer je Komisija za izbor najboljih projektnih ideja početkom mjeseca objavila preliminarnu listu kandidata kojima su odobrena sredstva po ovom posljednjem programu.

 

"Sredstva za ovaj program su obezbijeđena u budžetu Brčko distrikta u iznosu od 500 hiljada KM uz dodatnih 77 hiljada Zavoda za zapošljavanje. Nakon okončanja žalbenog postupka konačna lista kandidata kojima su odobrena sredstva bit će objavljena do 25. marta", naglasio je Vlado Jevtić, direktor brčanskog Zavoda za zapošljavanje.

 

I ove godine za navedena sredstva su mogli aplicirati, ne samo nezaposlena lica sa evidencije Zavoda, nego i oni koji su registrovali firmu u 2018. godini, a koji su imali projektnu ideju iz neke grane privrede izuzev trgovine i ugostiteljstva.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com