Menu

Esed Kadrić svečano otvorio 4. simpozij medicinskih sestara i tehničara Istaknuto

kadric-brckoOtvarajući ovaj dvodnevni skup organizovan u okviru programa obilježavanja 19 godina Brčko distrikta BiH, Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH rekao je da ni jedna vlast ne može biti u potpunosti uspješna ukoliko nema ljude zadovoljne uslovima rada u zdravstvu i obrazovanju. Podsjetio je da institucije pružaju veliku podršku JZU „Zdravstveni centar Brčko" i naglasio da će se rješavanjem pitanja participacije uskoro dodatno olakšati posao medicinskog osoblja.

 


„Temeljna potreba i nastojanje vlasti u Brčkom je da stvorimo dobre uslove za rad medicinskim sestrama i tehničarima, kako percepcija o njihovom odlasku ne bi imala svoje opravdanje. Djelovat ćemo na mnogim poljima da im olakšamo rad i da dodatno vrednujemo njihov značaj u ukupnom sistemu zdravstva", rekao je predsjednik Kadrić. Podsjetio je da Poljoprivredno-medicinska škola proizvodi kadrove za potrebe zdravstva u Brčko distriktu i da će institucije nastojati da što više njih ostane i razvija zdravstvo u ovoj lokalnoj zajednici.


Četvrti simpozij medicinskih sestara i tehničara posvećen je temi percepcije zanimanja medicinskih sestara i tehničara u javnosti, a organizovalo ga je Udruženje zdravstvenih tehničara "Medicinar" Brčko koje ima oko 300 članova. U radu skupa učestvuju i predstavnici strukovnih udruženja zdravstvenih tehničara iz Federacije BiH, Republike Srpske i Srbije.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com