Menu

Asocijacija mladih Brčko organizovala predavanje na temu sigurnost na internetu Istaknuto

as mU okviru projekta promocije grada kroz promociju ljudskih prava Asocijacija mladih Brčko distrikta BiH organizovala je predavanje od strane vrsnih profesora učenicima trećeg i četvrtog razreda JU Ekonomske škole Brčko na temu sigurnost na internetu.

 

 

Selma Ikanović ispred Asocijacije mladih i koordinatorica projekta rekla je da je potrebno voditi računa o mladima koji su svijetla tačka Distrikta.

 

"Cilj Asocijacije je da se ovim projektom podigne svijest omladine kako bi se edukovali i dodatno angažovali u društvu, jer znamo da su mladi svijetla tačka Distrikta", rekla je Ikanović.

 

Jelena Manojlović, stručni predavač rekla je da se Univerzitet Sinergija iz Bijeljine uključio u ovaj projekat kako bi omladinu edukovali o ovoj temi.

 

as m2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Mi smo odlučili da damo svoj doprinos zahvaljujući pozivu Asocijacije mladih. Cilj nam je da osvijestimo mlade i ukažemo na riznične poduhvate putem društvenih mreža", rekla je Manojlović.

 

Zora Pajkanović, direktorica JU Ekonomske škole iz Brčkog rekla je da su to osjetljive teme o kojima treba razmišljati kako bi se djeca zaštitila.

 

"Ove teme koje se realizuju u našoj školi su zanimljive i radi se o diskriminaciji i sigurnosti intreneta. To su vrlo osjetljive teme o kojima treba razmišljati i djecu podučavati kako da se djeca zaštite od ovih nedaća", rekla je Pajkanović.

 

O sigurnosti na internetu govorila je i prof. dr Žaklina Spalević i doc. dr Nenad Ristić na temu Sigurnost mladih na internetu i informaciona bezbjednost, prof. dr. Milorad Janković i doc. dr. Tijana Dabić na temu Stanje i dalji pravci u obrazovanju i zapošljavanju sa osvrtom na Brčko, doc. dr. Dijana Savić Božić i Jelena Manojlović na temu Diskriminacija i Brčko kao multikulturalna sredina, doc. dr. Dijana Savić Božić i Jelena Manojlović na temu Ljubav nije nasilje, nasilje nisu samo modrice, zar ne? i doc. dr. Goran Filipić i doc. dr. Sandra Pajić Šavija.

 

Iz Asocijacije mladih Brčko najavili su još niz aktivnosti kako bi se unaprijedio društveni ambijent i poboljšao status građana, a posebno mladih.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com