Menu

U Brčkom održana promocija romana "Njena strana nezavršene priče" Dženane Hasić Čamo Istaknuto

pro0Povodom proslave Dana Distrikta u organizaciji Književnog kluba „Pablo Neruda“ Brčko sinoć je u foajeu Doma kulture promovisan roman “Njena strana nezavršene priče”, autorice Dženane Hasić Čamo, Brčanke koja živi u Orašju.

 

Predstavljač romana Ernad Osmić je kazao da se po književnoj formi ovo djelo može svrstati u formu romana koji u središtvu pažnje ima demitologizaciju muško- ženskih odnosa sa naglaskom na seks, a da će čitatelji i vrijeme dati konačan sud o ovoj knjizi.

 

Recenziju za roman uradili su Žarko Milenić i Almir Zalihić, a izdavač je Vlada Brčko Distrikta.

 

Moderator i predstavljač Boris Marić je primijetio da je ovaj prvijenac autorice Inge ljubavni roman sa elemtima tragike.

 

Autorica romana Dženana Hasić Čamo trudila se, sem u djelu koji je uvijek fikcija, ostati tajanstvena, zagonetna i nerazokrivena i prilikom javnog pojavljivanja na vlastitoj promociji u Brčkom. Ona to radi ciljano s jasnom namjerom da zaintrigira književnu javnost za svoje djelo, ali i za sebe kao auotora. Neka joj je sretno na tom trnovitom putu do zvijezda! Vrijeme i društvena stvarnost koja se neprekidno nalazi u spiralnim mijenama određuje mjeru i mjesto svakog pisca, pa tako i Inge.

 

Ona je još napomenula da knjiga nije namijenjana publici mlađoj od 18 godina.

 

Večeras je promocija knjige “Lady i Aziz-Aga”, Mirjane Đapo, koja u Domu kulure počinje u 19.00 sati.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com