Menu

Liječnik napustio praksu kako bi osnovao farmu i liječio hranom

lijecnik farmaDr. Robert Weiss je učinio radikalan potez u svojoj karijeri – napustio je konvencionalnu praksu liječenja kako bi osnovao farmu i otvorio ljekarnu za liječenje pacijenta hranom

 

 

Vjerujući kako ljudi trebaju promijeniti fokus i ponovno se povezati s osnovnim znanjem koje je potisnuto zbog interesa farmaceutskog lobija, prodao je svoju privatnu praksu, te je na 1,4 km² zemljišta napravio prvu farmu koja se bavi uzgojem hrane za liječenje.

 

Prema postulatu oca moderne medicine, Hipokratu, koji kaže “Neka hrana bude tvoj lijek, a lijek neka bude tvoja hrana”, dr. Weiss smatra da su cjelovite biljne namirnice najmoćnije oruđe u borbi protiv bolesti, moćnije od bilo kojeg lijeka ili medicinskog postupka.

 

Liječenje hranom je nepravedno zanemareno i potisnuto u drugi plan, kako bi se poduprla prodaja sintetičkih lijekova, iako se terapije hranom koriste još od davnina.

 

Stoga je prioritet ove prehrambene ljekarne omogućiti oboljelima povratak u ravnotežu putem konzumacije povrća, žitarica, voća, orašastih plodova, sjemenki i grahorica, jer svaka od tih namirnica u sebi sadrži mnoge ljekovite tvari.

 

Isto tako, one djeluju i preventivno te sprječavaju razvoj bolesti i teška, kronična stanja. Jedan od ciljeva je također i smanjiti rastuću ovisnost o farmaceutskim lijekovima koja uključuje negativne nuspojave, ali i izbjegavanje nepotrebnih operacija.

 

Dr. Weiss je pokrenuo i projekt, Ethos Health, gdje ovaj liječnik i botaničar surađuje s uzgajivačima organske hrane, nutricionistima i kuharima kako bi se optimiziralo zdravlje svakog pojedinca u čemu mu se pridružilo i 90 obitelji koje uz plaćanje članarine i same rade na farmi te su na taj način direktno uključene u proces proizvodnje hrane kao lijeka.

 

Ljudsko je zdravlje izravno povezano uz zdravlje okoliša, proizvodnju hrane i njezin uzgoj, tvrdi dr. Weiss, i tu je sasvim u pravu.

(nexus-svjetlost.com

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com