Menu

Bajtal: Dva lica MIlorada Dodika (VIDEO) Istaknuto

bajtal4Politički analitičar Esad Bajtal kazao je danas za N1 da je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik čovjek koji ”u isto vrijeme priča dvije priče” i ”koristi dvije suprotne logike”.

 

 

Bajtal je dodao da je očigledno da se radi o manipulaciji.

 

”On u isto vrijeme priča dvije priče. U isto vrijeme koristi dvije suprotne logike. Ima dva lica. To je već toliko očigledno, da se radi o manipulaciji, da građani to vide. Pitanje je mogu li građani šta da promijene. Ne mogu jer je manipulacija strahom strašna”, ocijenio je gost N1 televizije.

 

Prema njegovom mišljenju, postoji uplitanje Hrvatske u unutrašnje procese u Bosni i Hercegovini.

 

”Nije se odustalo od velikodržavnih koncepata, samo se sredstva mijenjaju. Svi ti upitnici o kojima govorimo zapravo su produkt velikog upitnika: kako ovu zemlju razvaliti, a da to pred svijetom i vlastitim građanima ispada vrsta nužde bez koje se nije moglo. Pokušava se svemu dati i moralni okvir. Licemjerje, političko licemjerje, je za nas najopasnije”, rekao je on.

 

Video na ovom linku http://ba.n1info.com/Vijesti/a323820/Bajtal-za-N1-Dva-lica-MIlorada-Dodika.html

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com