Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Građani BiH žele u Sloveniju: “Svugdje je bolje nego ovdje” Istaknuto

Slovenija Bled evriOgromno interesovanje trenutno vlada za drugi Sajam zapošljavanja u Banjaluci na koji je došlo dvadesetak slovenačkih preduzetnika.

 

 

Građani su požurili na intervjue za posao, sa željom da što prije napuste ove prostore i konačno počnu pravi život u Sloveniji, gdje će vjeruju moći da žive od svog rada i plate, a ne da životare kao ovdje.

Organizatori iz slovenačkog portala Moje delo, kažu da su iznenađeni ovolikim interesovanjem te da je u prvih sat vremena pristiglo već hiljadu zainteresovanih građana. Poslodavci nude oko 150 radnih mjesta, traže programere, bravare, zavarivače, sobare, kuvare, konobare, čistače, poštare, mesare.

 

A, sjatilo se u Banjaluku i staro i mlado, muškarci, žene, roditelji, ljudi pred penzijom, svršeni srednjoškolci.

 

Svuda je poručuju bolje nego ovdje.

 

– Našla sam posao kao ugostitelj, imam i smještaj, idem prvo ja da se snađem, a onda planiram i porodicu povesti – ispričala nam je jedna žena, ekonomista po struci koja je ovdje radila za 700 KM.

 

Mladić iz Gradiške takođe planira odlazak, jer su kod nas male plate.

 

– To je najveći problem, jer se ovdje ne može se preživjeti od plate. Došao sam da se raspitam oko procedura i dobijanja vize. Po struci sam saobraćajni inženjer, imam nekoliko drugov akoji su otišli u inostranstvo da rade i imaju samo riječi hvale- priča ovaj dvadesetogodišnjak.

(fokus)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com