Menu

Prva reakcija iz RS-a: Deveti januar ostaje Dan za slavlje Istaknuto

proslava dana rsIz Republike Srpske stižu prve reakcije nakon odluke Ustavog Suda Bosne i Hercegovine u kojoj je osporen Zakon o danu RS.

 

 

“Deveti januar će se kao Dan Republike Srpske i dalje slaviti”, poruka je nekoliko narodnih poslanika koji su danas zasjedali na skupštinskoj ustavnopravnoj komisiji.

 

Potpredsjednik Narodne Skupštine Milan Petković rekao je da je Ustavni sud BiH imao osnova da u startu odbaci inicijativu, jer se nije znalo ko je podnosilac.

 

“Ja, kao pravnik, smatram da je trebalo odbaciti jednu ovakvu inicijativu jer nije zasnovana na pravu, već na politici i špekulacijama”, ocijenio je Petković i dodao:

 

“Stav Republike Srpske i njenih zvaničnika je da je Zakon o Danu RS u cjelosti sa Ustavom RS, BiH i u skladu sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima, i ne vrijeđa nikoga. Nema dakle razloga da se proglasi neustavnim”.

 

“Deveti januar ostaje Dan za slavlje koji će RS još dugo slaviti”, poručio je potpredsjednik NSRS-a.

(N1)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com