Menu

Milić i Kadrić o 9. januaru Danu RS-a Istaknuto

kad milGradonačelnik Brčkog Siniša Milić danas je nakon posjete delegacije Ustavnog suda BiH Distriktu rekao da je ključno pitanje kako će Narodna skupština Republike Srpske reagovati povodom odluke Ustavnog suda o 9. januaru kao Danu Republike Srpske.

 

 

„ Ja ću kao državljanin Republike Srpske poštovati odluke NS RS u vezi sa tim pitanjem, a već smo imali najave da će NS RS naći način da ispoštuje odluku Ustavnog suda, a da istovremeno 9. januar ostane kao praznik Republike Srpske“, dodao je Milić.

 

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Esed Kadrić komentarisao je ovo na način da je danas došao sa uvjerenjem da će sa Ustavnim sudom razgovarati o pitnjima koja se tiču distrikta Brčko i za ono za šta je distrikt nadležan.

 

„ Moja poruka je da se odluke sudova, a posebno Ustavnog suda, moraju provoditi i to je ono što je najbitnije. Kako sam mogao shvatiti, svi politički akteri su opredjeljeni da se i ova odluka Ustavnog suda provede, i to je nešto što budi nadu da će se pravno uređivati stvari u ovoj zemlji“, zaključio je Kadrić.

 

Odgovarajući na pitanje novinara o odluci Ustavnog suda o 9. januaru kao Danu Republike Srpske predsjednik Zlatko M. Knežević rekao je da odluka još nije objavljena i neće biti još desetak dana.

 

„ Odluka Ustavnog suda o Danu Republike Srpske odnosi se na član 2 Zakona o Danu Republike. Ustavni sud se pozivao na ranije svoje odluke, ne samo o Danu Republike, nego i o raspisivanju referenduma. Te dvije karakteristike stoje i u odluci. Niko nije osporio pravo Republike Srpske na Dan Republike i niko nije osporio pravo Republike Srpske da utvrđuje svoj dan, pa i referendumom. Raduje me što čujem jučerašnje reakcije iz Republike Srpske da će RS provesti odluku Ustavnog suda na način kako ona smatra da treba“, kratko je prokomentarisao Knežević

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com