Menu

Izetbegović o aferi "selefije": Mektić je bez dlake na jeziku, radi se na destabilizaciji BiH Istaknuto

bakir iObraćajući se članovima Glavnog odbora SDA predsjednik te stranke Bakir Izetbegović osvrnuo se i na aferu "selefije", koja je trenutno najaktuelnija tema u odnosima BiH i Hrvatske.

 


Izetbegović je rekao da je ministar sigurnosti Dragan Mektić očito iznio neke stvari koje su istinite, jer on nema "dlake na jeziku".

 

"Ministar Mektić nema dlake na jeziku pa je kazao neke stvari koje su očigledno istinite, jer su ih poslije toga potvrdili ljudi na kojima je pokušano vrbovanje. Radi se o pokušaju destabilizacije Bosne i Hercegovine. Optužbe da ovdje ima nekih 10 hiljada radikala sad se pokušavaju faktički namjestiti pošto je predsjednica izrekla takve stvari, sad to SOA pokušava na terenu dokazati podmetanjem nekih eksploziva pred džamijama", kazao je Izetbegović danas u Sarajevu.

 

Naglasio je da se na taj način pokušava oslabiti pregovaračka pozicija BiH na svim poljima.

 

Kritikovao je Tužilaštvo BiH kazavši da sad tužioci ispituju Mektića i druge, istražuju njihove diplome, ali je poručio da istinu neće moći gurnuti pod tepih.

 

Prije početka sjednice o aferi "selefije" kratko je govorio i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, koji je kazao da je Predsjedništvo BiH dobilo povjerljivu informaciju o tom slučaju, o čemu će se naknadno izjasniti.

 

(klix)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com