Menu

“DM” se izvinjava kupcima: Ne konzumirajte taj proizvod, vratite ga Istaknuto

dmTrgovački lanac “DM” povukao je Eko kašice “Babylove” od breskve, marakuje, jagode, banane, jabuke i muslija, jer ne može sa stoprocentnom sigurnošću da isključi mogućnost povišenog udjela aflatoksina, javili su hrvatski mediji.

 

Iz predostrožnosti je povučena Eko kašica od breskve i marakuje za djecu od navršenog četvrtog mjeseca, od 190 grama i sa rokom trajanja do 16. oktobra 2020. godine, te Eko kašice od jagode, banane, jabuke i muslija za djecu od godinu dana od 90 grama i sa rokom trajanja do 16. i 17. oktobra 2020. godine.

 

Iz “DM-a” su juče saopštili da su te proizvode povukli iz predostrožnosti jer su vlastitom kontrolom utvrdili da u njima ne može sa stoprocentnom sigurnošću isključiti mogućnost povišenog udjela aflatoksina, što ne zadovoljava DM-ove visoke standarde kvalitete proizvoda.

 

Aflatoksini su prirodni mikotoksini koje proizvode mnoge vrste plijesni i mogu uticati na zdravlje ako se uzimaju duži period.

 

Iz “DM-a” su pozvali kupce koji su kupili proizvode s navedenim rokom trajanja, da ih ne konzumiraju te da ih neotvorene ili otvorene vrate u najbližu prodavnicu “DM-a” gdje će im biti osiguran povrat novca, bez predočenja računa.

 

Povlačenje i opoziv proizvoda odnosi se isključivo na proizvode s navedenim rokom trajanja koji je istaknut na poklopcu, odnosno na poleđini pakiranja, navedeno je u saopštenju.

 

Iz “DM-a” su se izvinili kupcima zbog takve situacije i mogućih neugodnosti.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com