Menu

Priča o napuštenoj mački iz BiH koja je proputovala svijet (VIDEO) Istaknuto

MAC54Jedan putnik iz Škotske je na svome putovanju biciklom udomio napuštenu mačku nakon čega su nastavili “pedalati” širom svijeta zajedno.

 

 

Dean Nicholson (31) koji je svoje putovanje započeo u rodnom gradu Dunbaru u Škotskoj prošlog septembra svog četveronožnog prijatelja je “pokupio” u Bosni i Hercegovini, prenosi N1.

 

Nicholsonu je njegov posao zavarivača u Dunbaru dosadio pa je odlučio krenuti biciklom do Newcastlea gdje je ušao na trajekt te otišao u Amsterdam. Nakon toga je prolazio kroz Belgiju, Grčku, Švicarsku i Italiju odakle se ukrcao na trajekt za Hrvatsku te se uputio ka Bosni i Hercegovini gdje je i pronašao svog krznenog prijatelja.

 

Otkako je usvojio mačku kojoj je dao ime Nala, proputovala je sa njim Albaniju i Grčku a njen vlasnik joj je nabavio i pasoš.

 

Ovaj neobični par izaziva pažnju gdje god da se pojave i rado ih prolaznici fotografišu.

 

Nicholson je rekao kako je tokom vožnje slučajno čuo mjaukanje na brdskom putu, te je sišao sa bicikla, pomazio je, a ona se od tada nije htjela odvojiti od njega.

 

– Nisam je htio uzeti, ali sam se ubrzo zaljubio u nju i nisam se mogao prisiliti da je ostavim samu. Od tada smo nerazdvojni – rekao je Nicholson.

 

Nala od tada putuje u košari na biciklu, a njen vlasnik je is svakodnevno snima.

 

Pokrenuo je i stranicu putem koje mu možete pomoći u troškovima kod veterinara.

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com