Menu

Brčko: U toku proljetno uređenje Istaknuto

ure4Sa prvim sunčanim danima i ljepšim vremenskim prilikama službe koje rade na održavanju i čišćenju javnih i zelenih površina u Brčko distriktu započeli su sa poslovima njihovog uređenja. Već je krenulo košenje travnjaka i uređenje trajnica dok će se sa sadnjom prvog sezonskog cvijeća sačekati do početka maja mjeseca.

Uposlenici Radne jedinice Čistoća JP Komunalno Brčko još od kraja februara mjeseca intezivno rade na poslovima proljetnog uređenja i čišćenja Brčko distrikta koji se realizuju u skladu sa Planom i programom Pododjeljenja za puteve i parkove. Nakon zime i sniježnih padavina mnogo je posla da se postojeće trajnice, drveće i zelenilo uredi prije početka sadnje proljetnog cvijeća kazao je Ešef Pamukčić ekspert za oblast hortikulture u ovom pododjelu.

 

Osim poslova koje predviđa Plan i program Pododjeljenja za puteve i parkove, radnici javnog komunalnog preduzeća realizuju i proljetnu akciju odvoza krupnog otpada kazala je Jelena Lugonja Asistent direktora u ovom preduzeću. Akcija traje do kraja mjeseca aprila tokom kojeg će uposlenici čistoće dva puta obići sve mjesne zajednice u Brčko distriktu. Odvoz ovog otpada tokom trajanja akcije je besplatan.

ure 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S obzirom da je ove godine vegetacija krenula nešto ranije, započete su i aktivnosti na proljetnom odgrtanju i okopavanju ružičnjaka kao i okopavanju i plijevljenju cvijećnjaka i određenih reprezentativnih površina pod trajnicama poput onih na Bulevaru Mira i Trgu Pravde.

 

Ešef Pamukčić iz Pododjela za puteve i parkove ističe da će sadnja sezonskog cvijeća na javnim površinama započeti početkom maja te da će za nabavku i uslugu sadnje osam hiljada sadnica ovog cvijeća biti potrošeno oko 15 000 KM.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com