Menu

Lazarević: Sretni smo zbog novčanog povećanja za postupke vantjelesne oplodnje Istaknuto

beba bebe deca 1351553416 224607Predsjednik Udruženja “Beba više” Brčko Željko Lazarević pokazao je zadovoljstvo što je Fond zdravstvenog osiguranja Brčko povećao novčana izdvajanja za postupke vantjelesne oplodnje i umjesto dosadašnjih 5.000 KM  za prvi pokušaj Fond izdvajati 6.000 KM, dok su iznosi za drugi i treći pokušaj sa 3.500 KM povećani na 5.000 KM.

 

Lazarević je rekao da su sretni i da je ovo nada za mnoge parove koji se na prirodan način ne mogu ostvariti kao roditelji.

 

Udruženje “Beba više” u ovoj godini realizovali su projekat “Šta ako sam šesti”, pokrenuli Školu za trudnice. Trodnevnom sastanku  Fertility Europe u Beogradu prisustvovale su 24 evropske zemlje među kojima je učestvovalo i Udruženje “Beba više”.

 

Inače, „Beba više“ iz  Brčkog dobilo je još prošle godine na sastanku u Barseloni, status kandidata za ravnopravno članstvo u organizaciji Fertility Europe.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com