Menu

U Brčkom otvoren Romski dom Istaknuto

Romski dom 3 642x336U svijetu se danas slavi Međunarodni dan Roma, 4. ožujak, odnosno dan romske kulture, povijesti i jezika. Zemlje diljem svijeta organiziraju razne događaje, kako bi ukazale na neophodnost poboljšanja života i dobrobiti Roma, nažalost, još uvijek neravnopravih u našem društvu.

 

 

U naselju Broduša kod Brčkog danas su povodom današnjeg datuma otvarene prostorije Romskog doma za djecu predškolskog i školskog uzrasta, financirane sredstvima iz proračuna Distrikta i donacijama međunarodnih organizacija.

 

S obzirom da je Dom izgrađene prije više godine nije bio u fukciji zbog financijskih i tehničkih blokada. Za to vrijeme Omladinski centar “Vermont” otvorio je Dnevni centar za oko tridesetak romske djece u okviru rješavanja problema „djece ulice ili one koja su u opasnosti da to postanu“ . Od danas će i i ova djeca, uz pomoć stručnog kadra, zajedno s ostalom pohađati predškolsku nastavu u Domu.

 

Predsjednik Udruženja „Romi na djelu“ Ćazim Salihović izjavio je da su dugo čekali Dom. Zahvalivši se svima koji su omogućili izgradnju ovog objekta, on je naglasio da im nedostaje još sredstva za uređenje eksterijera.

 

Povodom otvorenja Romskog doma, brčanski Regionalni klub Asocijacije policajaca u BiH u suradnji s Policijom Distrikta, Omladinskim centrom „Vermont“i Crvenim križem Distrikta dodijelio je Udruženju “Romi na djelu” računalo i edukativne bojanke za djecu na temu sigurnosti u prometu.

 

Osmijesi romske djece danas su ipak rekli sve.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com