Menu

Ne želi biti čovjek: Britanac živi kao pas u posebnom psećem odijelu, ima i svog vlasnika

britKaz James kaže kako se nikada nije pronašao u koži čovjeka te je odlučio da će jesti iz posudice za pse, da će nositi masku psa i da će lajati na prijatelje, ali će ih i lizati i gristi kao pravi pas, prenosi Mirror.

 


Ovaj 37-godišnjak tvrdi da se od djetinstva osjeća kao pas i kako oduvijek ima problema sa komuniciranjem sa drugima. Tek nakon 15 godine otkriva svoju "pseću" stranu i kupuje odijelo kako bi se što bolje uklopio u novi stil života.

 

Kaz radi kao menadžer jedne od trgovina i pronašao je podršku kroz zajednicu na internetu. Oni su veoma otvorenog uma i podržavaju ga u njegovoj namjeri da postane "sretni psić pun samopouzdanja". On svoje odijelo psa nosi samo van posla, kada se na ulici može vidjeti sa maskom, kaišem oko vrata i odijelom od skoro dvije i po hiljade eura.

 

"Ne osjećam se kao čovjek, oduvijek se osjećam kao pas koji nije bio na mjestu na kojem treba biti. Nisam znao da je moguće biti pas, nisam vjerovao da je sve ovo moguće. Zatim sam upoznao druge ljude koji prolaze kroz istu stvar i od tad sam mogao slobodno biti ono što zaista jesam", kazao je Kaz.

 

Sa prijateljima se pozdravlja tako što mu oni prilaze, hvataju ga za ogrlicu i ćeškaju po glavi. On ih zatim lagano grize, liže ih i umiljava im se. Kada je bio mlađi, koristio bi internet kako bi se povezao sa ljudima koji dijele njegovo mišljenje i stavove. Iskradao bi se iz svoje sobe u rane jutarnje sate kada bi njegovi roditelji spavali i surfao internetom pričajući sa ljudima koji ga razumiju.

 

"Plašio sam se da će me ljudi nazivati ludim ako im kažem šta mi se dešava. Sada znam da su se toga plašili svi psići s kojima se družim. Zbog toga se osjećam puno bolje", rekao je Kaz koji čak ima i svog vlasnika koji živi s njim u kući.

 

On bez problema ulazi i sjeda u restorane te jede sa ljudima, ali može jesti i u kući iz posudice za pse. Kada vidi pravog psa na ulici, pozdravlja ga lavežom i igra se s njim, što često nasmije njihove vlasnike.

 

brit 2

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com