Menu

Edin Zaimović: U Distriktu trenutno evidentirano oko 90 klizišta, 15 spremna za realizaciju Istaknuto

edin zaimovic info 2017Na području Distrikta, najdalje za dva mjeseca trebala bi krenuti sanacija oko 15-tak klizišta za koje je Odjel za javnu sigurnost već pripremio projekte sanacije i tendersku dokumentaciju.

 

 

Šef ovog odjela Edin Zaimović, istakao je da je za ovu godinu za sanaciju klizišta budžetom planirano oko 600.000 maraka.

 

„Imamo najave da bi nam se na neki način mogle pridružiti i političke partije kad je u pitanju obezbjeđenje dodatnih sredstava, tako da u 2019. godini očekujemo veći iznos sredstava za ove svrhe nego prošle godine“, dodao je Zaimović.

 

Na području Distritka trenutno je evidentirano oko 90 klizišta i svakim danom taj broj se mijenja, a za sanaciju svih njih potrebni su milionski iznosi.

 

“Svakodnevno vodimo evidenciju klizišta, referišemo se i na prošlogodišnje izvještaje, a i u ovoj godini imamo planske aktivnosti na utvrđivanju novih klizišta. Pojavom proljetnih kiša pojavljuju se i dodatna klizišta. Tako da ovaj broj od 90 trenutno evidentiranih klizišta sutra već može biti veći“, pojasnio je Zaimović.

 

Prema njegovim riječima, sva klizišta su kritična, s tim da su najkritičnija ona koja ugrožavaju imovinu i ljude.

 

„I dalje imamo saradnju sa Geodetskim fakultetom Tuzla koji nam daje stručnu podršku i od velike su nam pomoći. Već imamo isprojektovanih oko 15 klizišta koja su spremna za realizaciju, a u pripremi je i tender za projektovanje još oko 10 klizišta. Svaki projekat je zasebna priča u smislu da nijedno klizište nije isto pa samim tim ni njegova sanacija. A tamo gdje se ispitivanjima utvrdi da stambeni objekti su zbog klizišta neuslovni za život, Vlada i institucije Distrikta će iznaći rješenje da se tim ljudima obezbijedi adekvatan smještaj“, rekao je još Zaimović.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com