Menu

U Brčkom obilježen Dan Armije RBiH Istaknuto

dan a 2Polaganjem vijenaca i cvijeća, te odavanjem pošte poginulim borcima i šehidima na spomenik boraca Armije R BiH u Brčkom danas je obilježen Dan Armije R BiH.

 

 

Vijenci i cvijeće položeni su i na Šehidskom mezarju u Gornjem Rahiću.

 

Iz Koordinacije boračkih udruženja Armije RBiH Brčko distrikta rekli su da je današnji datum značajan za BiH i Brčko i dan kada je donesena odluka o formiranju Armije RBiH. Naglasili su da se treba sjećati tih vremena, ali da je potrebno i izvuči pouku da se izgradi bolji ambijenti u BiH i Brčkom i da je Brčko za svakog čovjeka.

 

Pored delegacije iz Tuzlanskog kantona danas su vijence i cvijeće položili i politički predstavnici u Distriktu, Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH i predsjednik SDA Brčko distrikta kao i predstavnici Vlade Brčko Sabrija Čandić, Zlatko Jašarević i glavni koordinator Vlade Sead Šadić.

 

dan a 2dan a 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dan 5

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com