Menu

baner for web jpg

Lokalizovan požar na pijaci Arizona, požar gasili i brčanski vatrogasci Istaknuto

ari poz 1Brojne vatrogasne ekipe iz Gradačca, Srebrenika i Brčkog uspjele su nakon nekoliko sati borbe sa vatrenom stihijom lokalizovati požar.

 


Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio dežurni operativni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona kazavši da su ekipe i dalje na terenu i da se radi na potpunom uklanjanju svake mogućnosti da se ponovo pojavi požar.

 

Policija ovog kantona ne raspolaže sa podacima da je u požaru bilo povrijeđenih osoba.

 

Kako saznajemo izgorio je veliki broj objekata, a naročito oni koji se nalaze u sredini pijace. U potpunosti nisu izgorili samo štandovi koji se nalaze na kraju pijace i betonski.

 

Iz firme Nova pijaca koja održava pijacu za Klix.ba su kazali da su veoma potreseni ovim događajem te da ne znaju da li je požar podmetnut ili se desio nesretan slučaj, a da je prema prvim procjenama šteta ogromna kao i prije tri godine.

 

Nakon što vatrogasci obave svoj dio posla prisupit će se uviđaju kojeg će obaviti dežurni tužilac Tužilaštva TK i službenici MUP-a TK.

 

Brojni građani i vlasnici štandova okupili su se jutros oko zgarišta nijemo posmatrajući izgorene objekte.

 

Prije tri godine, u januaru 2016., veliki požar je zahvatio istu pijacu, a tada je izgorjelo blizu 500 štandova.

(klix)

 

ari poz 2

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com