Menu

baner for web jpg

Brčak Haris Salkić u srijedu će u Sarajevu predstaviti prototip robotske ruke Istaknuto

brcak888Student Mašinskog fakulteta Haris Salkić iz Brčkog u srijedu će na Sarajevo biznis forumu predstaviti prototip robotske ruke, koju je sam osmislio.

 

 

Robotska ruka je namijenjena je da se koristi kao pomagalo u obrazovanju i izučavanju robotike.

 

Sredstva i finansijsku podršku za izradu prototipa robotske ruke i pokretanje kompanije Has Robotiks, Haris Salkić dobio je pobjedom na Sarajevo biznis forum Start – ap čelindžu, piše Radio Brčko.

 

Haris ističe da se interes za robotiku, javio se još srednjoj školi.

 

„Kada sam došao na Mašinski fakultet u Sarajevu upoznao sam i druge entuzijaste koji se zanimaju za ovu oblast, te stekao nova znanja“ , rekao je Salkić.

 

Oko firme Has Robotiks, Harisu najviše pomaže njegova sestra, Samra Salkić, učenica Gimnazije Vaso Pelagić, koja takođe svoju budućnost vidi u zajedničkoj firmi.

 

Iako robotika kao nauka u BiH nije popularna kako u drugim dijelovima svijeta, Haris svoju budućnost vidi upravo ovdje, piše Radio Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com