Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Pogledajte kako bi trebao izgledati kompleks u Tuzli vrijedan milijardu KM Istaknuto

tz666Gradsko vijeće Tuzle na današnjoj sjednici prihvatilo je Regulacioni plan Irac-jug koji je otvorio mogućnost za izgradnju savremenog stambeno-poslovnog objekta u ovom gradu.

 

 


Vrijednost investicije je milijardu konvertibilnih maraka, a prema idejnom projektu kompleks je nazvan "Crystalico".

 

Prema planu, kompleks će biti izgrađen na lokalitetu nekadašnje Livnice čelika u Tuzli, a koju je skupa za zemljištem po cijeni od skoro 14 miliona KM kupio aktuelni načelnik Kalesije Sead Džafić.

 

Uz Džafića u realizaciji projekta "Crystalico" će učestvovati i holandski investitor koji će većinskim dijelom finansirati izgradnju.

 

"Crystalico" predstavlja najveću poslijeratnu investiciju u Tuzli, a sadržavat će stambeno-poslovne prostore, restorane, salone, dječija igrališta, kao i uređene saobraćajnice sa kružnim tokovima.

 

Ako je vjerovati optimističnim najavama, izgradnja bi trebala početi u toku ove godine, a predviđeno je da radovi traju okvirno pet godina.

 

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović smatra da je ovaj grad danas učinio veliki korak, usvajanjem Regulacionog plana kojim su stvoreni uvjeti za primanje najveće poslijeratne strane investicije.

 

Tuzla već nekoliko godina predstavlja jedan od bh. gradova s najvećim procentom izgrađenih objekata.

 

Ovakvom pozitivnom trendu doprinijela je i izrada Prostornog plana grada za period od 2010. do 2030. godine. Ovim dokumentom je predviđeno širenje grada na mjestima na kojima je to moguće.

https://www.klix.ba

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com