Menu

Kiše prouzrokovale poplave u BiH: Bujica oštetila most, njive pod vodom Istaknuto

lukavac poplave6Nakon kišnih padavina došlo je do porasta vodostaja rijeka na području Tuzlanskog kantona (TK), a najkritičnije je stanje sa rijekom Sprečom – potvrđeno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite TK, javlja Tuzlanski.ba.

 

 

Također, postoji opasnost od izljevanja rijeka i mogućih poplava. Sve opštinske službe Kantonalne uprave civilne zaštite TK prate situaciju na terenu te redovno izvještavaju o trenutnom stanju.

 

Načelnik opštine Lukavac, Edin Delić putem svoje Facebook stranice objavio je video i fotografije nabujale rijeke i poplavljenih njiva, uz upozorenje da je najteže stanje u MZ Poljice, te u MZ Šikulje gdje je voda oštetila most.

 

Također, voda je stvorila opasnost i u dvorištu jedne kuće u naselju Gnojnica. Delić je kazao da će Opštinski štab civilne zaštite Lukavac proglasiti mjere, a pozvao je i sve prisutne iz mjesnih zajednica da izvještavaju nadležne službe o stanju na terenu.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com