Menu

01BF1A29 A937 45A6 AA9B 7665236CB7EA

Mustafa ef. Gobeljić uputio čestitku svim muslimanima povodom mjeseca posta – Ramazana Istaknuto

gobeljicPovodom nastupajućeg muslimanskog mjeseca posta – Ramazana glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko Mustafa ef. Gobeljić, uputio je čestitku svim muslimanima.

 

 

„Večeras sa zalaskom sunca nastupa mubarek mjesec Ramazan, najodabraniji mjesec u jednoj hidžretskoj godini. To je mjesec posebno izražene Allahove dž.š. milosti i rahmeta, oprosta makfireta. To je mjesec naših teoba, našeg kajanja, našeg intenzivnijeg življenja vjere. To je mjesec i posebnih ibadeta i izvanredna prilika našeg vjerničkog, i vertikalnog i horizontalnog rasta i širenja. Doslovno to znači da je mjesec Ramazan prilika da se Bogu dragom približimo, a da prema ljudima budemo bolji. Svim muslimanima čestitam nastupajući mubarek mjesec Ramazan uz molbu Allahu dž.š. da ga svi skupa ispostimo u zdravlju i dobrom raspoloženju i porodičnoj sreći. Ramazan Šerif Mubarek Olsun! “, poručio je ef.Gobeljić.

 

Post prvog dana Ramazana na području Distrikta počinje u 3 sata i 21 minut.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com