Menu

Dobrovoljno vatrogasno društvo BRČKO edukovalo učenike o ponašanju u slučaju požara Istaknuto

dvd5U osnovnim školama na teritoriji Brčko distrikta BiH u prethodnom periodu završena je edukacija učenika viših razreda, o opštim pravilima u ponašanju u slučaju pojave požara te važnosti preventivnog djelovanja u sistemu zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara.

 

 


Cilj obuke bio je kako na jednostavan  i pristupačan način dati osnovna pravila ponašanja svakog pojedinca u slučaju opasnosti od požara.

 

Edukaciju je provela ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva BRČKO čiji je glavni edukator dugogodišnji profesionalni vatrogasac gospodin Ramo Mujanović.


Ekipa DVD Brčko je u interaktivnoj komunikaciji sa učenicima pokušala približiti značaj obuke, te istakla da je edukacija najbolja prevencija u sistemu zaštite i spašavanja.

 

Svim učenicima su tokom edukativnih radionica podjeljene brošure o protiv požarnoj zaštiti i načinu na koji se treba postupiti kako bi se spriječilo širenje požara odnosno kako bi se prvenstveno spasili ljudski životi te kako bi posljedice istog bile što minimalnije. Na ovaj način želi se uticati na svijest mladih o značaju i zaštiti životne sredine kao i negativnim posljedicama koje uzrokuju pojave požara.

 

Dobrovoljno vatrogasno društvo BRČKO će i u narednom periodu u saradnji sa Odjelom za javnu bezbjednost Brčko distrikta BiH kao i drugim lokalnim institucijama i svojim članstvom nastaviti provoditi i druge projekte i aktivnosti na buđenju svijesti javnosti o prevenciji i protivpožarnoj zaštiti.

 

"Ovim putem izražavamo zahvalnost Odjelu za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH, osnovnim školama, Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Brčko kao i svima ostalima koji su pružili podršku u realizaciji naših aktivnosti".

 

dvd5

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com