Menu

Tužni prizori u Banjoj Luci: Stotine građana po kiši čekaju papir da odu iz BiH (VIDEO) Istaknuto

grad88Više od stotinu osoba jutros je u centru Banje Luke po kiši i niskim temperaturama stajalo ispred konzulata Republike Slovenije. Svi su stigli sa istim ciljem - dobiti radnu dozvolu i otići iz Bosne i Hercegovine.

 

 


Kako javlja reporter portala Klix.ba iz grada na Vrbasu ovo su postali uobičajeni prizori tri puta sedmično kada slovenački konzulat obrađuje zahtjeve državljana BiH.

 

Banjalučani imaju podijeljena mišljenja o osobama koje čekaju u redu za dokument koji će im omogućiti rad van granica BiH.

Dok ih jedni sažalijevaju, drugi smatraju kako imaju sreće što će dobiti vizu i otići u kvalitetniju državu gdje će moći raditi i adekvatno zaraditi.

 

Pored Slovenije građani Banje Luke rado odlaze i u Slovačku, Njemačku, Austriju, ali i druge zemlje članice Evropske unije.

 

Isti prizori često se mogu vidjeti i u glavnom gradu BiH ispred ambasada Slovenije i Njemačke.

 

Redovi građana koji žele otići iz gradova širom BiH sve su duži, dok političari svakodnevno tvrde kako rade za njihovu dobrobit i kako građani BiH imaju razlog za ostanak. Svi izvještaji pokazuju suprotno.

https://www.klix.ba

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com