Menu

Brčko: 18 godina od ubistva Suzane Simikić - ubica i dalje na slobodi! Istaknuto

Suzana SimikicOd zvjerskog ubistva tada 15-godišnje Suzane Simikić iz Brčkog sutra se navršava tačno 18 godina, a ubica do danas nije pronađen.

 

Učenica osmog razreda osnovne škole u Ražljevu, u Brčko distriktu, ubijena je na povratku iz škole. Njeno tijelo pronađeno je u šumi kraj puta, nekoliko stotina metara od porodične kuće. Rekonstrukcijom ubistva utvrđeno je da je Suzana nakon nastave, oko 12 sati, izašla iz škole, te s drugaricama i ostalim učenicima koji koriste prevoz sačekala autobus i ušla u njega. Izašla je oko 13 sati na stanici nadomak porodičnoj kući. Od tada joj se gubi svaki trag. S obzirom na to da se nije na vrijeme vratila kući, za njom je organizovana potraga i tri sata nakon pronađeno je njeno tijelo u obližnjoj šumi. Djevojčici je u usta bio zabijen drveni kolac, a obdukcija je pokazala da je uzrok smrti gušenje.

 

I danas, 18 godina nakon ubistva, komšije ubijene djevojčice, ali i mještani okolnih mjesta, pozvani su da daju DNK koji će se uporediti sa biološkim tragom s mjesta ubistva. Iako niko ne želi potvrditi, ali ni demantovati, sumnja se da je neko od komšija umiješan u ubistvo.

 

Inače, tokom istrage obavljeno je više od 800 informativnih razgovora. Ispitivani su svjedoci, rađene su stotine provjera. Obavljeno je stotinak vještačenja. Određene ekspertize rađene su u Zagrebu, Beogradu, Tuzli, Poljskoj.

 

Konsultovani su i stručnjaci američkog FBI, a raspisana je i novčana nagrada od 50.000 maraka za informaciju o ubici, ali ništa nije dovelo do rasvjetljavanja zločina.

 

Sara Simikić (56), majka ubijene Suzane, nije mogla izdržati tugu zbog gubitka kćerke i 26. maja 2010. godine, prema zvaničnoj policijskoj evidenciji, skočila je u bunar kod porodične kuće i izvršila samoubistvo.

 

Komšije su nakon nove tragedije u porodici Simikić ispričale da je Sara sve vrijeme govorila da ne može živjeti bez Suzane, ali da niko nije vjerovao da će dići ruku na sebe.

https://www.ebrcko.net

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com