Menu

Upozorenje: Građani Distrikta, pripremite se na OBILNE KIŠNE PADAVINE Istaknuto

kisa 2017 nevrijeme 957059567Na osnovu dostupnih informacija od nadležnih hidrometeoroloških službi o opasnosti od obilnih kišnih padavina u periodu od 12. do 15. maja 2019. godine, Odjeljenje za javnu sigurnost izdaje upozorenje građanima da se odmah pripreme za nastupajuće vremenske neprilike – OBILNE KIŠNE PADAVINE.

 

U skladu s trenutnom situacijom vodostaja na terenu (povišeni vodostaji) upozoravamo sva pravna i fizička lica da ODMAH u skladu sa svojim nadležnostima, kao i obavezama, preduzmu neophodne preventivne mjere zaštite od obilnih kišnih padavina.

 

Odjeljenje za javnu sigurnost apeluje na građane Brčko distrikta BiH da preduzmu sve pripremne radnje i postupke s ciljem samozaštite i zaštite vlastitih materijalnih dobara.

 

Sve raspoloživo ljudstvo i tehnika Odjeljenja za javnu sigurnost je u stanju pripravnosti i spremno je za djelovanje, a građani o eventualnim vanrednim situacijama mogu obavijestiti Centar osmatranja i obavještavanja na brojeve 121 ili 123.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com