Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9020

Brčko: Nivo vodostaja rijeke Save i pritoka u porastu Istaknuto

2019 05 14 Stanje na terenu SavaNivo vodostaja rijeke Save na mjernoj jedinici u Šamcu od juče u isto doba porastao je za 100 cm i trenutno iznosi 367 cm. Rijeka Sava kao i pritoke na području distrikta Brčko imaju tendenciju rasta, istaknuto je na sjednici Kolegijuma Vlade koji je održan jutros, a na kome su razmatrane najnovije informacije o stanju na terenu usljed obilnijih kiša.

 

Prema izvještaju Odjeljenja za javnu bezbjednost juče popodne je zbog pojačanih padavina u podmajevičkom kraju došlo do naglog porasta pritoka rijeke Save. Stoga je u mjesnim zajednicama Štrepci, G. Zovik, Islamovac i Rašljani došlo do otežane putne komunikacije usljed manjih izlivanja i nanosa na putevima. Odjeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu vrši sanaciju nastalih oštećenja. Povišen je i vodostaj rijeke Tinje, koja se jutros izlila u mjesnoj zajednici Prijedor na mostu, kao i u Poljacima i Donjoj Skakavi. Povišen je i vodostaj rijeke Brke. Na području distrikta Brčko nema prekida putne komunikacije kao ni poplavljenih kuća.

 

Na sjednici Kolegijuma Vlade istaknuto je da se redovne mjere odbrane od poplava proglašavaju na nivou vodostaja rijeke Save od 650 cm te da za sada nema potrebe za istim. Istaknuto je da je Štab civilne zaštite, kao i nevladin sektor, u stanju pripravnosti te da su na raspolaganju građanima za eventualne intervencije, kao i da se posebno obrati pažnja na potrebe starih, bolesnih i iznemoglih lica. Građanima su dostupni besplatni brojevi telefona 121 i 123.

 

Najnovije informacije sa terena Vlada Brčko distrikta BiH razmatraće sutra na sjednici Vlade.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com