Menu

Završeni građevinski radovi na zaobilaznici oko Brčkog Istaknuto

2019 05 16 Obilazak Zaobilaznica 3Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti i javnih institucija Brčko distrikta BiH obišli su danas s predstavnicima Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ zaobilaznicu na kojoj su završeni građevinski radovi vrijedni nešto više od 27 miliona eura.

 

Riječ je o najvećem kapitalnom projektu realizovanom na području ove lokalne zajednice koji je realizovan u dijelu od naselja Gredice do Gorica u dužini od 18,86 km. Osim toga, izgrađeni su i dodatni kilometri ceste. Realizaciju najvećeg infrastrukturnog projekta pozdravio je i gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

 

„Ova saobraćajnica će u svakom slučaju doprinijeti da se rastereti saobraćaj kroz centar grada. Siguran sam da će ona odgovoriti svojoj svrsi i namjeni. Postoje i inicijative, u zadnje vrijeme su intenzivirani razgovori o tome, da uz ovu trasu bude buduća saobraćajnica koja će povezivati Sarajevo i Beograd, za što smo veoma zainteresovani“, izjavio je Milić.

 

2019 05 16 Obilazak Zaobilaznica 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na samoj trasi je izgrađeno 19 objekata od čega je 11 mostova dužine 35 – 320 m, pet natputnjaka i tri potputnjaka. Izgrađeno je 6 raskrsnica od čega su 4 kružne i 2 raskrsnice u nivou.

 

„Urađeno je i 24 km paralelnih puteva s lijeve i desne strane, te regulacija 18 bujičnih vodotoka, što se posebno trenutno u ovom kišnom periodu pokazalo koliko je važno. Uradili smo, između ostalog, i 23 km cjevovoda s prorezom za unutrašnju odvodnju“, rekao je Miroslav Miškić, direktor JP „Putevi Brčko“, podsjetivši da je projekat realizovan kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

 

Nakon što su radovi uspješno okončani, slijedi tehnički pregled, pribavljanje upotrebne dozvole i puštanje u saobraćaj.

2019 05 16 Obilazak Zaobilaznica 3

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com