Menu

Izdat žuti meteoalarm za pojedine dijelove BiH Istaknuto

grmljavina 400x260Zbog pogoršanja vremena Federalni hidrometeorološki zavod izdao je žuti meteoalarm za banjalučko, prijedorsko i bihaćko područje, javlja Anadolu Agency (AA).

 

 

Naime, kako se navodi na banjalučkom i prijedorskom području očekuju se lokalni grmljavinski procesi, a grmljavina se očekuje i na bihačkom području.

 

U proteklom periodu inače, najviše kiše ponovno je zabilježeno u Krajini, ali ni blizu u odnosu na padavine koje su registrovane u proteklim danima.

 

Naime, najviše padavina registrovano je u Sanskom Mostu i to 16 litara po metru kvadratnom što je znatno manje nego ranijih dana kada je bilo registrovano i više od 40 litara kiše po metru kvadratnom.

 

Slabijih padavina bilo je i na području Banja Luke, Bijeljine, Bjelašnice, Bosanskog Novog, Čemerna, Gradačaca, Ivan-Sedla, Livna, Mostara, Neuma, Nevesinja, Prijedora, Sarajeva, Sokoca, Tuzle i Zvornika.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com