Menu

78A4A43D ED58 48C1 9351 A8066C627740

Miralem Pjanić će ipak igrati protiv Italije Istaknuto

mireeeeeeeeeeeMiralem Pjanić će moći igrati protiv Italije u Torinu 11. juna!

 


To je odlučila UEFA nakon što su se čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine žalili na odluku da se vezni igrač naše reprezentacije suspenduje na dvije utakmice zbog crvenog kartona koji je dobio u susretu drugog kola kvalifikacija za Euro 2020. protiv Grčke.

 

Podsjetimo, Pjanić je dobio direktan crveni karton u 65. minuti duela protiv Grčke u Zenici nakon što je na centru udario Zecu te ga je UEFA suspendovala za mečeve protiv Finske i Italije. Srećom po Zmajeve, kazna je smanjena na samo jedan meč.

 

"Mislim da sam prestrogo dobio crveni karton, ispružio sam nogu, ali nisam išao da ga udarim. Udario sam prvo loptu, možda sam i njega zakačio, ali ga nisam htio udariti. Nadam se da ću igrati protiv Italije, to jeste da će sudija odlučiti da ovo nije bio ozbiljan faul", rekao je Pjanić nakon tog meča.

 

Pjanić će tako propustiti susret trećeg kola protiv Finske 8. juna, dok će 11. juna moći nastupiti u Torinu protiv Italije.

 

U prva dva kola naš tim je zahvaljujući pobjedi protiv Armenije i remiju protiv Grčke osvojio četiri boda.

(klix)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com