Menu

Ljekari u RS-u postavili ultimatum: Povećajte nam plate ili više nećemo raditi Istaknuto

ljekariIz Strukovnog sindikata doktora medicine, Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara, te Samostalnog sindikata radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, jedinstveni su u zahtjevu da plata bude povećana za 30 posto

 

 

Predstavnici tri sindikata u zdravstvu u entitetu RS poručuju da nisu i neće odustati od svojih zahtjeva za povećanje plata i upozoravaju da će, ako uskoro ne dođe do toga, rad u zdravstvenim ustanovama širom ovog bh. entiteta biti obustavljen, javlja portal Srpskainfo.

 

Iz Strukovnog sindikata doktora medicine, Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara, te Samostalnog sindikata radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, jedinstveni su u zahtjevu da plata bude povećana za 30 posto.

 

Takođe, još u aprilu su zatražili hitan sastanak sa resornim ministrom, predsjednikom i premijerom RS-a kako bi ih upoznali sa svojim stavovima.

 

Kako kažu u SSDM, do ovog sastanka nije došlo, niti ima naznake da će bijelim mantilima biti povećane plate.

 

– Zato smo već u fazi planiranja obustave rada u bolnicama i domovima zdravlja širom RS. Nećemo odustati od svojih zahtjeva, a upotrijebićemo sve raspoložive mogućnosti, da bismo poboljšalji svoj status – poručuje predsjednik ovog sindikata Miodrag Femić.

 

Podsjetimo, premijer RS Radovan Višković ranije je rekao da u ovoj godini prvo treba sprovesti Akcioni plan rješavanja problema u zdravstvu entiteta koji predviđa kompletno saniranje zaostalih obaveza od 1,07 milijardi KM u naredne tri do četiri godine, da bi bilo moguće povećati plate u ovoj oblasti.

 

– Ukoliko bi se u ovom momentu išlo na povećanje plata zdravstvenim radnicima, kako to traži sindikat za 30 odsto, onda bismo morali odustati od vraćanja dugova u zdravstvu – rekao je Višković.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com