Menu

Vlada Distrikta: Novac za liječenje maloljetnika, novac za MZ, NVO i udruženja Istaknuto

2019 05 22 Vlada 61 62 sjednicaVlada Brčko distrikta BiH na današnjoj 62. redovnoj sjednici usvojila je Prijedlog odluke o odobravanju sredstava za finansiranje specifičnog programa u svrhu provođenja nastavka liječenja „Intenzivne robotske neurorehabilitacije“ za osiguranika Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH.

 

 

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH Sabrija Čandić kazao je da je Vlada današnjim usvajanjem ove tačke odobrila 14.810 eura za liječenje maloljetne osobe koja ima problema sa kretanjem.

 

„Radi se o jednom teškom specifičnom oboljenju kod jedne maloljetne osobe koja ima problema sa kretanjem i koja se nalazi u invalidskim kolicima. S obzirom da se radi zaista o teškom oboljenju učinjen je jedan veliki humanitarni potez prema oboljeloj osobi i na ovaj način želimo da omogućimo da se što prije oporavi i nastavi svoje aktivnosti u društvu“, kazao je Čandić.

 

Vlada Brčko distrikta BiH danas je usvojila i Prijedlog odluke o usvajanju programa utroška sredstava s pozicije grantova neprofitnim i drugim organizacijama za 2019. godinu u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove, Pododjeljenju za podršku mjesnih zajednica, nevladinih organizacija i udruženja građana.

 

Srđan Blažić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, kazao je da se u ovom programu nalazi 24 mjesne zajednice, udruženja građana i nevladine organizacije koje su zadovoljile sve potrebne kriterije.

 

„To je prvi dio programa utroška sredstava i u ovom programu imamo 24 mjesne zajednice, nevladine organizacije i udruženja građana koji su zadovoljili sve potrebne kriterije i koji su se našli u budžetu za 2019. godinu. Mi ćemo sada ići u operativni dio, odnosnu u pripremu potpisivanja ugovora s ovim organizacijama, a nakon toga isplatu grantovskih sredstava u ukupnom iznosu od 264.500 KM“, kazao je Blažić.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com