Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Nermin Alešević o tome zašto je snimao Tegeltiju i ko je sve urgirao da se predmet ubrza Istaknuto

nermPrivrednik iz Velike Kladuše Nermin Alešević za Klix.ba je govorio o snimku kojeg je napravio krajem prošle godine kada se sastao sa inspektorom SIPA-e Markom Pandžom (posrednik) i predsjednikom VSTV-a Milanom Tegeltijom.

 

 

"Jesam, planirao sam jer na druge načine ovdje stvari ne mogu funkcionirati. Jedino preko međunarodne zajednice je nešto moguće promijeniti u ovoj zemlji. Ja našim pravosudnim institucijama ne vjerujem. Ja osam godina vodim borbu s njima. Moj predmet dvije godine stoji završen u tužilaštvu, samo neka izađu iz kantonalnog Tužilaštva u Sarajajevu i neka kažu o čemu se radi, o kojoj svoti novca se radi", kazao je Alešević za naš portal.

 

Nije nam želio mnogo govoriti o detaljima kako je tajno snimao razgovor sa inspektorom Markom Pandžom i Milanom Tegeltijom, jer će već sutra u Tužilaštvu BiH dati iskaz zbog ovog slučaja.

 

Saznajemo da je SIPA tražila urgencije za ovaj predmet, da se što prije okonča, ali ni nakon uregncije SIPA-e taj predmet još nije okončan u Tužilaštvu KS.

 

Alešević nam kaže da novac koji je predao inspektoru Pandži nije dobio nazad. Ističe da je dobio obećanje da će kod tada glavne tužiteljice Tužilaštva KS Dalide Burzić biti urgirano da se proces ubrza, on je dao novac i to kako saznajemo u više navrata, a ukupno 7.000 KM.

 

"Obećano mi je da će se riješiti, da će vidjeti šta je, ali ništa se nije dogodilo. Samo želim reći da je snimak autentičan i da su upoznate i neke ambasade u BiH o ovome. Ja sam privrednik, izvozim 400 šlepera robe godišnje u Evropsku uniju. U mojoj firmi radi 50 ljudi, izvozimo godišnje robu u vrijednosti šest miliona KM, ništa ne prodajemo u BiH, mene interesuje samo posao i privreda", zaključio je Alešević u razgovoru za Klix.ba.

 

Firma Nermina Aleševića bavi se proizvodnjom ventilacijske opreme.

 

https://www.klix.ba

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com