Menu

Par zbog buke nije mogao zaspati dvije godine: Zaprepastili su se kad su srušili zid

pcele 3Bračni par u Španiji noćima nije mogao spavati zbog neobičnog zvuka u njihovoj spavaćoj sobi.

 

 

Taj ih je zvuk dvije godine izluđivao, a onda su otkrili da se radi o ogromnoj košnici od čak 80.000 pčela koje su izgradile masivno gnijezdo u zidovima njihove kuće u gradu Pinos Puente u blizini Granade, javlja Daily mail.

 

Par je čuo neobično zujanje u zidovima svoje spavaće sobe, a od tog zvuka nisu mogli spavati. Tek je kasnije utvrđeno da se radi o pčelama pa su u pomoć pozvali lokalnog pčelara Sergia Guerrera.

 

Procjenjuje da se u njoj nalazi čak 80.000 pčela. Zauzele su velik dio zida i raširile se gotovo cijelom visinom spavaće sobe.

 

Guerrero je pčelar amater koji ljudima nudi svoje usluge u micanju košnica iz njihovih domova, a pritom pčele ne ubija. O ovom je slučaju rekao da ne razumije kako su ti ljudi mogli gotovo dvije godine živjeti s toliko puno pčela.

 

‘Košnica je bila zaglavljena tamo i oni nisu mogli spavati. Cijele su noći slušali zvuk pčela. Trebalo mi je sedam sati da košnicu izvadim, oslobodim pčele i vratim ih u prirodu. Cijeli je proces prošao bez problema’, rekao je Guerrero, koji je uz pomoć posebnog sustava za usisavanje izvadio sve pčele i zatim ih odvezao na sigurno.

 

Činjenica da su se ove pčele nastanile u zidovima kuće povezana je s klimatskim promjenama jer je stabala sve manje, kaže Guerrero.

 

pcele 2

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com