Menu

Rijeke Brka i Zovičica izlile se tokom vikenda u Islamovcu, Štrpcima, Zoviku, Donjem Zoviku i Boću Istaknuto

popl999Uslijed obilnih kišnih padavina u podmajevičkom kraju Brčko distrikta rijeke Brka i Zovičica izlile su se tokom vikenda u Islamovcu, Štrpcima, Zoviku, Donjem Zoviku i Boću.

 

 

U nekoliko mjesnih zajednica izlila se i Tinja, a Sava je u zadnja dva dana porasla za više od dva metra.

 

– Zbog nevremena u Tuzlanskom kantonu rijeka Tinja se izlila na području mjesnih zajednica Bijela, Prijedor, Bukvik, Skakava Donja, a u zaseoku Cvijanovići u Bijeloj zaplavljeno je desetak domaćinstava i pomoćnih objekata. Ima oštećenja na putnim komunikacijama između Bijele i okolnih naselja, a na nekoliko lokacija oštećen je i novizgrađeni put Islamovac. Problema je bilo i u naselju Brka gdje je zaplavljeno nekoliko stambenih objekata – rekao je Misad Hasanbašić, koordinaror za krizne situacije u Pododeljenju za Civilnu zaštitu, piše Srpskainfo.

 

On kaže da domaćinstva nisu ugrožena jer su uglavnom zaplavljena dvorišta i pomoćni objekti.

 

– U slivu rijeke Brke došlo je do smirivanja, ali još uvijek ima problema u donjem toku rijeke Tinje, u Laništu i Donjem Vukšiću odakle smo jutros prebacili pacijenta na dijalizu - rekao je Hasanbašić.

 

Dodaje da nije bilo prijava aktiviranja klizišta, ali da su ekipe na terenu.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com