Menu

Upriličen Ramazanski bajramski prijem u Distriktu Istaknuto

bajramski prijem 2 640x336Nakon jučerašnjeg namaza, u povodu Ramazanskog bajrama, te slavljenja ovog, jednog od najvećih blagdana svih Muslimana svijeta, svečanosti na području Distrikta nastavljene su sinoć tradicionalnim Bajramskim prijemom.

 

 

„Ovakva okupljanja, gdje prisustvuju i svi čelnici vlasti iz drugih naroda, kao i prvaci obje crkve u Brčkom, dokaz su međusobne tolerancije svih nas u Distriktu. A upravo na potrebu tolerancije i suživota među ljudima ukazuju sve vjere“ rekao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko Mustafa ef. Gobeljić.

 

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Brčko Hajrudin Omerović je u svom obraćanju kroz narodno predanje i priču podsjetio kako je nephodno o svim ljudima suditi na osnovu činjenica, a ne prvog utiska.

 

„Ovakvi susreti, koje smo prije nešto više od mjesec dana imali u povodu Uskrsa i Vaskrsa, su potvrda svih ljudi da istinski budu jedni sa drugima, dijeleći i radost i tugu, kao i probleme i perspektive življenja u Distriktu, što je za nas iz vlasti dodatni stimulans, ali i obaveza da Brčko učinimo još prosperitetnim područjem“ kazao je, obraćajući se u ime Bošnjaka u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, predsjednik Skupštine Distrikta Esed Kadrić, piše Radio Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com