Menu

Brčko: Odlazak stanovništva nije se odrazio na poslovanje Komunalnog poduzeća Istaknuto

komunalno 642x336Iako je trenuto jedan od najvećih problema na području BiH, odliv stanovništva iz Distritka nije se, zasada, odrazio na poslovanje Komunalnog poduzeća Brčko. To nam je potvrdila Jelana Lugonja,asistentica direktora poduzeća, kazavšii nam to na temelju analize prihoda komunalnih usluga, koji su u prvom kvartalu protekle godine iznosili preko 15 milijuna maraka, a u travnju ove godine više za oko 260.000 maraka.

Na to je djelomično utjecala i komunalna naknada za mjerno mjesto potrošnje vode, uvedena prošle godine, kao i povoljnija cijena priključka na vodovodnu mrežu, u skladu sa novim cjenovnikom.

 

U listopadu prošle godine bilo je 35.799 kupaca električne energije, dok je u travnju ove evidentirano 35.665, što se nije odrazilo na poslovanje poduzeća. Lugonja navodi da je do smanjenja došlo zbog toga što ima više privremenih isključenja s mreže. Kada je riječ o vodi, u istom razdoblju, došlo je do povećanja broja korisnika za 140. Nakon provednih kontrola na terenu, bilo je i više korisnika usluge odvoza smeća.

 

„U 2018. godini registrovali smo 2.918 novih kupaca, 532 kupca električne energije, 539 vode i 1.847 novih kupaca za odvoz smeća“, zaključila je Lugonja.

 

Komunalno poduzeće ima nazor nad 70 posto teritorije Distritka, točnije pokriva grad i tri izvorišta (Štrepci, Islamovac, Cerik), dok ostalom vodovodnom mrežom upravljaju mjesne zajednice.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com