Menu

Glavi koordinatror Vlade Sead Šadić ugostio učesnike turnira veterana u malom fudbalu Istaknuto

sead sadic inf2018Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić ugostio je danas u Gradskoj vijećnici takmičare turnira veterana u malom fudbalu koji se ovog vikenda održava u distriktu Brčko u okviru manifestacije „Susret sa Evropom“. Prijemu su prisustvovali organizatori turnira, predstavnici UG „Raja sa Ficibajera“, kao i predstavnici UG „Veteran“ sa Ficibajera, NK „Čelik“ (SR Njemačka) i UG “Bordo-bijeli veterani i prijatelji”(veterani FK „Sarajevo).

 

 

Sead Šadić, glavni kooridinator Vlade rekao je da Vlada Brčko distrikta BiH godinama unazad podržava ovu aktivnost. „Nama je bilo značajno da smo se mogli pohvaliti uspjesima koje su ostvarili fudbalski klubovi u našoj lokalnoj zajednici. Riječ je o uspjehu ŽFK „Lokomotiva“ koji su osvojili drugo mjesto u KUP-u BiH. Sa neizvjesnošću iščekujemo i nedeljnu utakmicu u kojoj će se FK „Jedinstvo“ boriti za plasman u prvu ligu Republike Srpske. Vjerujem da će tradicija ovakvih druženja veterana i sportskih susreta, biti nastavljena i u budućnosti“, dodao je Šadić.

 

Mirsad Fazlagić, proslavljeni fudbaler FK „Sarajevo“ rekao je da tradicija druženja fudbalskih klubova „Jedinstvo“ i „Sarajevo“ započela prije mnogo godina, a samim tim i razmjena iskustva između igrača kao i prijateljstvo dva grada. „ Peti put sam u Gradskoj vijećnici u Brčkom, raduje me što se ponovo vidim sa prijateljima i posebno me veseli što su prestavnici vlasti u gradu prepoznali pozitivne strane našeg druženja“, dodao je Fazlagić.

 

Predsjednik UG „Raja s Ficibajera“ Mirza Abadžić, u ime organizatora, istakao je da su ranijih godina u Brčko dolazili i prijatelji iz Ptuja i Banske Bistrice, koji su, kako je istakao, na žalost ove godine bili spriječeni. „ Cilj našeg okupljanja, sem druženja i ljubavi prema fudbalu, jeste i promovisanje ideje distrikta Brčko kao multikulturalne zajednice, spajanje ljudi i ideja“, zaključio je Abadžić.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com