Menu

vodoravno

Brčko: Rešićeva uručuje Brankici Mihajlović državljanstvo Republike Srpske Istaknuto

bra6Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić uručiće u ponedjeljak, 10. juna, u Brčkom Rješenje o državljanstvu Republike Srpske reprezentativki Srbije u odbojci Brankici Mihajlović.

 

Uručenje, kojem će prisustvovati i gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić, biće obavljeno u kancelariji Vlade Republike Srpske sa početkom u 13.00 časova, saopšteno je iz resornog ministarsta.

 

Mihajlovićeva je odbojkašku karijeru započela u brčanskom "Jedinstvu". U dresu reprezentacije Srbije do sada je osvojila ukupno devet medalja - dvije zlatne, dvije srebrne i pet bronzanih.

 

Na Olimpijskim igrama osvojila je srebrnu medalju 2016. godine i proglašena je za najboljeg primača. Na Svjetskom prvenstvu 2018. godine osvojila je zlatnu medalju, a na Svjetskom kupu 2015. godine srebrnu i proglašena je za najboljeg primača. U Gran-priju ima dvije bronzane medalje, 2013. i 2017. godine.

 

Na Evropskim prvenstvima osvojila je bronzu 2015. i zlato 2017. godine, kada je proglašena za najboljeg primača. Bronzane medalje je osvojila u Evropskoj ligi 2012. i na Evropskim igrama 2015. godine

(SRNA)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com