Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Gorska služba spašavanja Brčko zajedno sa Hrvatskom gorskom službom Osijek Istaknuto

gss2Protekla dva vikenda Gorska služba spašavanja Brčko distrikt BiH je provela radno. U nedjelju 2.6.2019. ekipa GSS-a je boravila u posjeti Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja stanica Osijek, gdje su zajedno sa kolegama iz HGSS-a radili na uvježbavanju znanja i tehnika pružanja prve pomoći, prezentaciji rada sa dronom u pretraživanju terena, te vožnji kanuima u Parku prirode Kopački rit. Dogovoreni su i dalji oblici saradnje između ove dvije stanice kako u Osijeku tako i u Brčkom.

 

 


Posljednjeg vikenda ekipa GSS-a Brčko distrikt BiH je boravila na vodopadu Skakavac, na planini Ozren kod Sarajeva, gdje je održana zajednička vježba GSS-a FBiH i GSS-a Brčko distrikt BiH.

 

Vježba se sastojala iz dva dijela, prvi dio je pretraga terena i pronalaženje unesrećenih osoba, a drugi dio je stijensko spuštanje povrijeđene osobe.

 

U potražnom dijelu je korišten i pas za pretragu terena.

 

Vježba je protekla bez problema i pokazana je zavidna spremnost i dobra organizovanost GSS stanica na terenu, iako je teren bio veoma težak i zahtjevan.

 

Vježbu je takođe pratila i ekipa Gorske službe spasavanja Republike Srpske.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com