Menu

Uručene diplome svršenim srednjoškolcima Ekonomske škole Brčko Istaknuto

sko00U brčanskom Domu kulture danas su uručene diplome svršenim srednjoškolcima Ekonomske škole.

 

 

Direktor ove škole Zora Pajkanović istakla je da je ovo 135 generacija Ekonomske škole, te da je u junskom roku maturski i završni ispit položilo 157 učenika.

 

„Od ovog broja 20 učenika je oslobođeno polaganja mature jer su sve četiri godine školovanja bili odlični. A učenik generacije koja je ostvarila prosjek 5,0 je Elma Žilić“, dodala je Pajkanović.

 

U Ekonomskoj školi obrazuju se ekonomski tehničari, turistički tehničari, trgovački tehničari, poslovno-pravni tehničari, ugostiteljsko-kulinarski tehničari, trgovci, kuhari i konobari.

 

Učenica generacije Elma Žilić istakla je da to što je đak generacije za nju predstavlja krunu njenog srednjoškolskog obrazovanja, da je prezadovoljna stečenim znanjem i da planira upisati Ekonomski fakultet u Brčkom.

 

A neki od ovih učenika već su i našli posao u struci, kao što su Anđel Stokić i Drago Ostojić koji su završili smjer za kuhara.

 

Oni su istakli da su također prezadovoljni znanjem koje su dobili tokom školovanja, da je njihov smjer veoma perspektivan. A učenicima koji tek sad trebaju upisati srednju školu poručili su da upišu ono što žele i vole.

 

U Ekonomsku školu za školsku 2019/2020. godinu u prvi razred odobren je upis 180 učenika, odnosno devet odjeljenja u deset različitih smjerova.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com