Menu

Brčko: Uspješno realizovana "Škola za trudnice", nastavak sa radom u septembru Istaknuto

skola trudnic 3"Škola za trudnice - psihološka podrška trudnicama, porodiljama i tatama" Brčko distrikta BiH koja je sa radom počela početkom ove godine uspješno je realizovala prvu sezonu.

 

 

Voditeljica “Škole za trudnice” mr. sc. Edina Osmić Šadić rekla je da su u prethodna tri mjeseca polaznici škole imali priliku slušati stručne savjete o pripremi za trudnoću, preporuke za ponašanja u trudnoći, kao i stručne i praktične savjete medicinske sestre.

 

“Trudile smo se da našim polaznicima olakšamo period trudnoće, ali ujedno i da učinimo ljepšim, opuštenijim, jer to su ženama najljepši trenutci u životu. Također, trudile smo se da izradom vodiča za tate, praktičnim savjetima upute podršku svojim trudnicama/ porodiljama”, rekla je Osmić Šadić.

 

Zadnjim predavanjem u ovoj sezoni polaznicima su podijeljeni i certifikati, a prema riječima Osmić Šadić naredna sezona škole planirana je da počne u septembru.

 

“Polaznicima smo i upriličili podjelu certifikata za odslušana predavanja od strane stručnih osoba. Bilo nam je zadovoljstvo družiti se i ponosni smo na doprinos koji smo dali. Našim trudnicama želimo puno sreće u životu sa svojim bebicama, a ostalim trudnicama se radujemo u novoj sezoni u septembru, a do tada svim zainteresovanim biti ćemo na raspolaganju za sva pitanja, dileme i nedoumice, rekla je Osmić Šadić.

 

Ovogodišnja škola za trudnice i porodilje je besplatna i u narednom periodu će biti besplatna za sve zainteresovane.

 

Svi oni koji su zaintereovani da saznaju više o radu ove škole mogu posjetiti facebook stranicu https://www.facebook.com/%C5%A0kola-za-trudnice-psiholo%C5%A1ka-podr%C5%A1ka-trudnicama-i-porodiljama-2031849990243103/

 

skola trudnic 3skola trudnic 3skola trudnic 3

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com