Menu

Otvoren 18. Brčko ljetni kamp Istaknuto

tsivitas 2 640x336Na stadionu malih sportova „Blatuša“, danas je otvoren 18. Brčko Ljetni kamp – ljetna škola demokratije u organizaciji Obrazovnog centra za demokratiju i ljudska prava Civitas i Ambasade SAD.

 

 

Ovaj jedinstveni edukativno – zabavni program, čiji su partneri Kancelarija gradonačelnika i Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta, namijenjen je za 360 učenika i nastavnika iz 38 opština BiH.

 

Program menadžer Civitasa Ivana Kešić rekla je da najuspješniji učenici iz BiH učestvuju na kampu u brčkom te pojasnila šta sve sačinjava ovu ljetnu školu demokratije.

 

“Kamp sačinjavaju edukativne radionice na temu zapošljavanja i samozapošljavanja za učenike srednjih škola, dok je za učenike osnovnih škola predviđena radionica na temu zaštite životne sredine”, rekla je Kešić.

 

Predstavnik Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Čarls Blejk naglasio je da su kampovi ove vrste vrlo važni, i da mogu da utiču na budućnost mladih.

 

Šef Odjeljenja za obrazovanje u Brčko distriktu, Senad Osmanović istakao je da je Distriktu velika čast da bude domaćin po 18. put civitasovom kampu, i da to nije bez razloga jer se u Brčkom izuzetno poštuju ljudska prava i druga demokratska načela koja zagovara civitas.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com